Foto's NK Carrousel 2014
Voorronde pony's
Voorronde paarden

Voorbereiding 14-06-2014
NK carrousel zondag 15-06-2014
NK carrousel zondag 15-06-2014 Thijs Brouwer

 

Carrousel rijden heeft weinig te maken met de carrousels, die je op een kermis kunt tegenkomen. Er worden wel eens rondjes gedraaid (dat noemen we voltes), maar dat is dan de enige overeenkomst. Carrousel rijden doe je met zijn zestienen. Het is een tak van dressuur rijden, waarbij het belangrijk is dat je bepaalde figuren mooi tegelijk rijdt.
Een carrouselteam van 16 combinaties (paard en ruiter) kan worden onderverdeeld in twee pelotons (van 8), en die op hun beurt ieder weer in twee secties (van 4 combinaties).
De dressuurfiguren, die worden gereden, moeten tegelijk worden uitgevoerd door de twee pelotons, de vier secties of de zestien individuele combinaties. Het is belangrijk dat het voor de jury (bij een wedstrijd) en ook voor het publiek duidelijk is dat er een mooi symmetrisch figuur wordt gereden.
Het aparte van deze tak van de dressuursport is dat het een echte teamsport is, waarbij alle ruiters elkaar goed in de gaten moeten houden om de vaak erg moeilijke figuren te kunnen rijden.
Het vergt veel training in teamverband om op de jaarlijkse nationale carrousel wedstrijden mee te kunnen doen. Wij hebben op onze manege op dit moment vijf teams, die iedere week trainen om in mei hun krachten te meten met 15 andere teams in hun klasse.
Voorwaarde om hier aan deel te kunnen nemen is dat je je paard goed beheerst, zowel wat tempo betreft als de richting waar je hem opstuurt. Je moet dus al redelijk wat dressuur ervaring hebben opgedaan. Op dit moment trainen er vijf verschillende teams op de volgende dagen:

Wie heeft er nog leuke (oude) foto's van de carrouselgroepen?
Stuur deze naar
admin@manegebleijenberg.nl en vermeld er even het jaartal bij.
Vast bedankt!

Tio Vivo 2007 Tio Vivo 2007